top of page

Over Manon

IMGManon

Mijn naam is Manon en ik ben diëtist met een specialisatie in plantaardige voeding. 

Het belang van gezonde voeding is er bij mij met de paplepel ingegoten. Als (jong) kind had ik overgewicht en vanaf dat moment is gezondere voeding en voldoende beweging al een belangrijke rol gaan spelen in mijn leven.

Waarom plantaardig? 

Vegetariër wilde ik al worden sinds ik mij kan herinneren. Toen ik ongeveer 16 jaar was had ik eindelijk de overstap gemaakt naar vegetarische voeding. Zoals vele andere dacht ik afhankelijk te zijn van zuivelproducten zoals kwark en kaas om zo aan voldoende eiwitten te komen. Dit ging gepaard met veel vervelende darmklachten. Vlees eten was écht geen optie dus zat er voor mij maar één ding op: Geen melkproducten meer.

Vanaf dat moment was ik mij flink gaan verdiepen in de voordelen van plantaardige voeding. Ik leerde over de vele ethische redenen om een plantaardig voedingspatroon te volgen en daarnaast de hoeveelheid gezondheidsvoordelen het kan bieden! De keuze was voor mij toen snel gemaakt, ik werd veganist! Sindsdien eet ik dus 100% plantaardig. Het resultaat? Geen klachten meer, geen moeite hoeven doen om op gewicht te blijven én energie voor 10 hebben! 

2020-04-13%2012.35_edited.jpg

Ups en Downs

Vanwege uiteenlopende redenen had ik in mijn adolescentie een eetstoornis ontwikkeld: Anorexia Nervosa. Een vreselijke ziekte die heel veel impact heeft gehad op zowel mijn leven, als die van mijn naasten. Na een goede behandeling en steun van mijn familie en vrienden kan ik met trots zeggen dat ik mijn eetstoornis heb weten te over overwinnen. Nu zit ik beter in mijn vel dan ooit tevoren!

Ik heb dus uiteenlopende positieve en zeker ook negatieve ervaringen met voeding. Dit zorgt ervoor dat ik een goed inlevingsvermogen en altijd goed zal luisteren naar jouw persoonlijke verhaal en dit altijd op nummer één zal zetten. Daarnaast heb ik zelf meerdere malen mogen ervaren hoe bizar veel impact gezonde voeding kan hebben op je leven. 

Nu is het mijn doel om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, zodat ook jij kan ervaren hoe gezond, vitaal, energiek en gelukkig je kan worden van een gezond, volwaardig en plantaardig voedingspatroon.

Geen gekke diëten of quick fixes wat alleen maar resulteert in jojo-effecten. Geen dwanggedachten meer rondom voeding en meer vrijheid ervaren. Passende oplossingen zoeken voor jouw gezondheidsproblemen. En bovenal: Je gezonder en energieker voelen en beter in je vel zitten dan je ooit hebt durven dromen!

Ben je er klaar voor?

lum3n-5GK0KjhBLs4-unsplash.jpg

Mijn Diploma's

HBO Bachalor Voeding en Diëtetiek, Haagse Hogeschool
(Diploma behaald in Novemer 2019)

Minor: Psychologie

Afstudeerstage: Lisa Steltenpool, diëtist met focus op plantaardig eten

 

Vegan Nutritionist, Center of Excelence

Psydi Post-HBO: Behandeling van eetstoornissen

Registraties

Diëtist is een beschermde titel die alleen gedragen mag worden na afronding van de 4 jarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor pramedici. Dat betekent dus dat ik de beschermde titel Diëtist mag dragen.
Mijn KP nummer is: 19105853389

AGB Code: 24101777

bottom of page